- Coverage

Title
Ga naar de inhoud
Afmelden

Komende shows

21/03/2020: The Irish Pub
27/04/2020: Café De Waal
24/05/2020: Bar Spot 

..................................................

Bandleden
Tja, een stukje over jezelf… ik doe in de band wat ik al wil sinds de kleuterschool.Toen ik een beetje groter was, wilde ik later met een band rondtouren (het zijn retourtjes geworden ;-)) en toen ik nog groter werd, kwam daar acteren bij. Het inleven en muzikaal genieten horen bij mij zoals eten en drinken. Mijn smaak is divers en ik lust heel veel. En nu wil je nog weten wat mijn favoriete gerecht is..? Kom maar gewoon een keer naar onze optredens en geniet mee van een te gekke avond!
Lang geleden begonnen met gitaar spelen en zingen deed ik al als kind met een lege plee-rol in de hand. Net als veel gitaristen ben ik begonnen met klassiek gitaarles en heb uiteindelijk de spaanse gitaar ingeruild voor een stoer scheurijzer. Coverage was eigenlijk opgericht als "bij-band" toen ik nog speelde in de Haagse band G-Zone. In Coverage verzorg ik zang- en gitaarpartijen en,...sta ik regelmatig te springen op het podium  ;-)
Op m'n 8e begon ik met trommelen....drummen kon je dat toen nog niet noemen. Noten leren lezen op de muziekvereniging waar ik op m'n 16e les ging geven aan de jeugd. Ook begon toen het componeren van stukken. Het spelen in bandjes vond ik ook erg leuk, dus besloot ik een slagwerkgroep op te richten: Dutch Drums. Met al die drums mis je gitaren en zang, maar daarvoor kwam ook een oplossing; Coverage!

Het begon allemaal toen ik 7 werd, jawel, ik kreeg een gitaar voor mijn verjaardag! Sindsdien zijn wij onafscheidelijk :-) Later nog meer broertjes en zusjes gitaar erbij gescharreld, waarmee ik bij de formatie StuFF betrokken raakte. Dat ging over en heb me toen meer op de geluidstechniek gestort, maar ik wilde eigenlijk toch weer zelf muziek gaan maken. En dat is gelukt! Dus een paar gitaren later kwam ik naast de bands Breed en Blackbird ook ineens in Coverage terecht! Geweldig om in een band te spelen met zo'n gevarieerd repertoire! ...Spelen!
Een stukje over mezelf in vogelvlucht :-) Ik ben Mark Trooster, en sinds december 2008 toetsenist van Coverage. Voordat het zover kwam werd ik eerst geboren, dat was in oktober 1982. Vervolgens heeft het maar liefst 14 jaar geduurd voordat ik tot het besef kwam dat je muziek ook zelf kan maken. Zo begon ik wat te pielen op het orgel van pa en ma, en groeide al snel uit tot de bassist op toetsen van de band STuFF (samen met broer Dennis). Daarna toch maar een echte basgitaar aangeschaft. Na die tijd ben ik bassist geweest in verschillende bands, waaronder de band Revision. Na een aantal jaren heb ik het toetseneren weer opgepakt en heb mijn plek inmiddels gevonden in Coverage!
Ooit heb ik zelf blaasinstrumenten gespeeld, maar dat werd 'm toch niet.
Ik besloot me uiteindelijk te richten op geluidstechniek.
Ik ben daar nu 20 jaar actief mee bezig. Na de focus op hardrock, diverse podia en festivals en 10 jaar percussie, heb ik meer dan 10 jaar geleden mijn plek gevonden bij Coverage en hun brede muziek repertoire.
Ik ben hun vaste geluidsman en ik doe dat met veel plezier.
Terug naar de inhoud